CLT og limtræ

At bygge med træ er både nemt, hurtigt og konkurrencedygtigt på prisen — uden at gå på kompromis med kvalitet. CLT og limtræ er et cirkulært, CO2-besparende og praktisk alternativ til stål/beton og performer ligeså godt.

Et biogent materiale

CLT er et biogent byggemateriale, der holder i mange år. Træet binder CO2 til sig i hele elementets levetid, og for hvert træ, der bliver fældet i produktionen, plantes der et nyt. Hvis du gerne vil reducere byggeriets CO2-udslip, er det derfor oplagt at bygge i CLT og limtræ.

Stærke lag på lag

CLT (Cross Laminated Timber) er krydslaminerede massivtræselementer. Massivtræselementerne består af krydslamineret træ i flere vinkelrette lag. Det gør, at materialet opnår stærke og solide egenskaber, der gør det muligt at erstatte stål/beton i selv store og krævende byggerier — enten som 100%  træ eller en hybridløsning.

Tekniske detaljer

Når det kommer til træ som byggemateriale, er der mange fordomme om fugt, brand og akustik. CLT og limtræ har gode fugt- og brandtekniske egenskaber, og akustikken kan forbedres med enkle tiltag. Det er alt sammen noget, vi tager højde for i processen.

Fornyelig ressource

Det er ikke kun vigtigt for os at bygge klimavenligt, men at træet også anskaffes forsvarligt. Derfor anvender vi kun PEFC-certificeret træ, fra europæiske skove i tilvækst.  Det betyder bl.a. at der er taget højde for at bevare biodiversitet i produktionen af vores CLT-elementer.

Mindre CO2

CLT-elementer har en lavere klimabelastning end mange traditionelle byggematerialer. I produktionsfasen bruges markant mindre energi end eksempelvis produktion af stål- og betonelementer. Den lavere vægt per element gør, at hver lastbil kan transportere flere CLT-elementer pr. læs. Træet binder CO2 i hele sin levetid, hvilket resulterer i et negativt CO2-regnskab — til gavn for både klima og regnskab.

Nemt at tilpasse

CLT giver flere muligheder, når det kommer til hal- og staldbyggeri. Ved at vælge CLT som bærende konstruktion, opnår man egenskaber der gør det muligt at undgå meget stål og beton i sit byggeri, til en konkurrencedygtig pris og med en bedre tilpasningsevne. Det er dermed nemmere at få lige præcist det byggeri du ønsker.

God totaløkonomi

CLT er konkurrencedygtigt på egenskaber, totaløkonomi og leveringstid. Det kan erstatte traditionelle byggematerialer, har en kortere leverings- og montagetid, kræver færre montører og medfører mindre byggeaffald. Med CLT kan du derfor nemmere og hurtigere stå med et færdigopført byggeri, hvilket resulterer i en konkurrencedygtig totaløkonomi.

Enkelt at arbejde med

Det er enkelt og nemt at bygge med CLT. Elementerne leveres præfabrikerede og er klar til opførelse allerede ved ankomst til byggepladsen. Derudover er elementerne lettere, hvilket giver flere fordele: Vi kan pakke flere elementer per lastbil og håndtere dem med mindre maskiner og værktøjer, og montere dem med almindeligt værktøj.