Woodconstruction A/S logo

Bæredygtigt byggeri handler om mere end bare CO2

Bæredygtighed er vigtigt for os — ikke kun når det gælder byggeri, men hele vejen rundt i organisationen. Vi ser det som en holistisk indsats på tværs af aktiviteter og ressourcer. Vi bestræber os på at tænke klima, miljø og social ansvarlighed ind i alt, hvad vi laver.

Design for Disassembly

Bæredygtigt byggeri?

For os er bæredygtighed mere end bare CO2-aftryk. Det handler også om at bygge sunde, solide og æstetiske bygninger, der holder i  mange år. Og at gøre det med omhu for natur, mennesker og lokalmiljø.

Rothoblaas-kursus i Italien

Fingeren på pulsen

Vi tror på, at samarbejde og vidensdeling er nøglen til at rykke på den grønne omstilling. Derfor deltager vi aktivt i messer og konferencer som Building Green, Build in Wood, Klimafolkemødet m.fl. og er løbende i dialog med potentielle grønne samarbejdspartnere.

PEFC-certificeret træ

Det vi tager, giver vi igen

Vi ved, at vi bruger af Jordens ressourcer, når vi bygger, og at det påvirker både klima og miljø. Derfor bruger vi udelukkende CLT og limtræ fra PEFC-certificerede leverandører, der planter flere træer, end de fælder.

Støtter skovrejsning i Equador

Vi donerer løbende til Growing Trees Network, der faciliterer genrejsning af regnskov i Equador. Pengene går til investering i bæredygtig produktion af balsaskove, der optager tre gange mere CO2 end en normal dansk skov. Etablering og pleje af de nye skove skaber arbejdspladser i de indianske samfund.

Hvordan vi bidrager til Verdensmålene

CLT-elementer vejer mindre end tilsvarende i beton og kræver derfor færre vognlæs og mindre transport. Elementerne er eksakt tilskårne fra fabrikken, så de passer præcist til det respektive byggeri. Når vi bygger i CLT og limtræ opnår vi på den måde optimal ressourceudnyttelse med et absolut minimum af spild.

Vi bygger i høj kvalitet med fokus på sundhed og sikkerhed. CLT og limtræ som materiale er naturligt fugtregulerende og bidrager til et godt indeklima. Derudover støtter vi ikke kun vores eget lokalsamfund i form af samarbejder, men også oprindelige folk i Equador i form af donationer til Growing Trees Network, der skaber lokale arbejdspladser.

Vi bygger ud fra “Design for Disassembly”-princippet, der betyder at hele konstruktion kan skilles ad og genbruges. Det gælder både CLT- og limtræselementer, men også i detaljen og helt ned til skruer og beslag. Den cirkulære tankegang gennemsyrer hele vores organisation, fra de materialer som vi bygger med, til upcycling af messestande og genbrugte møbler på kontoret.

Vi bruger udelukkende træ fra PEFC-certificerede skove i tilvækst. Det betyder, at produktion lever op til høje standarder inden for bæredygtig skovdrift, og at skovområde og biodiversitet på den måde bevares og øges. Derudover støtter vi skovrejsningsprojekter — til glæde og gavn for mennesker, natur og biodiversitet.