AP01

Seneste og største skud på stammen i CLT og limtræ er det igangværende byggeri på Marmormolen i Københavns Nordhavn, AP01, som bliver et af Danmarks højeste træhuse, når det står færdigt. Byggeriet bliver et domicilbyggeri og opføres af Pihlkonsortiet, bestående af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson. Bygningen skal ud over anvendelsen til kontorformål være multifunktionelt, med en åben stuetage med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant. Med sin særlige placering, på grænsen mellem Nordhavn og Østerbro, danner AP01 et inviterende rum, der byder lokalområdet indenfor.

Rendering af AP Pension

Montage af bærende konstruktion

Woodconstruction A/S står for montage af hele råhusentreprisen og den bærende konstruktion, som består af et søjle-bjælkesystem i limtræ og CLT etagedæk.

Med et areal på 28.000 m2 og 6.000 m2 kælder og 36 meter i højden bliver komplekset en af de største og højeste bygninger i Danmark med CLT og limtræ i de bærende konstruktioner.

Rendering af AP Pension

Rendering af AP Pension

0

meter højt

0

kvadratmeter

0

etager

Rendering af AP Pension

Rendering af AP Pension

Nye standarder inden for træbyggeri

AP01 er et ambitiøst projekt, der sætter nye standarder for at bygge med træ i stor skala. Alle træelementerne er fremstillet med ekstremt høj præcision, og de kan samles enkelt og uden behov for sammenstøbninger, hvilket sikrer en hurtig montage og derved en samlet hurtigere byggetid end konventionelt byggeri.

Bæredygtighed

AP01 er et på alle parametre ambitiøst projekt og skal derfor certificeres til DGNB Platin. Projektet kommer til at sætte nye standarder for at bygge med træ i stor skala og vil give uvurderlig viden til fremtidens mere bæredygtige byggeprojekter.

Dem vi samarbejder med

Bygherre

Totalentreprenør

Råhusentreprenør

Arkitekt

Ingeniør

Leverandør